Lapte de pasare

Laptele de pasare sau "Insulele plutitoare" este un desert delicat, usor de preparat si foarte gustos. Se poate servi cu sos caramel.

lapte_pasare_desert

Timp de preparare

 60 minute  

Dificultate

 Usor  

Ingrediente

1 litru lapte

4 oua

10 ml esenta de vanilie

200 grame zahar

1 praf de sare

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Combina galbenusurile cu zaharul si vanilia si adauga si cateva linguri de lapte. Lasa compozita deoparte.

Intre timp, fierbe laptele si bate albusurile cu putina sare, pana cand obtii o bezea consistenta. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga cu o lingura bezeaua.

Lasa gramajoarele de bezea sa fiarba timp de 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un platou.

In laptele in care a fiert bezeaua, adauga compozitia cu galbenusuri si amesteca continuu. Lasa sa fiarba timp de 5 minute.

Toarna crema in boluri si deasupra adauga bezeaua fiarta.  

Tipul bucatariei

 Frantuzeasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desert Deserturi Lapte de pasare

Mihaela Rotaru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul