Gogosi cu gem

Gogosile cu gem sunt cel mai simplu, dar si cel mai adorat desert al romanilor. Nimeni nu poate rezista tentatiei de a nu manca cel putin o bucata, atunci cand platoul aburind cu gogosi tavalite in zahar pudra vanilat emana parfum dulce in toata casa!  

gogosi-gem

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g faina

60 g zahar

1 plic de drojdie uscata

250 ml lapte

30 g unt

1-2 galbenusuri

coaja de lamaie

esenta de vanilie

un varf de cutit de sare

gem (din orice fel de fructe)  

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia si putina sare, iar intr-un bol separat, amesteca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Topeste untul in lapte cald. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a nu opari drojdia. Toarna treptat laptele cu unt peste galbenusuri si apoi adauga totul peste faina.

Incorporeaza treptat ingredientele si framanta aluatul. Lasa-l apoi la crescut 30-35 de minute.

Intinde o foaie mare, cam de 1,5- 2 cm grosime, si, cu ajutorul gurii unui pahar, incepe sa modelezi cercuri. Umple jumatate din cercuri cu putin gem, asezat in mijloc. Cercurile ramase se pun deasupra, peste cele cu gem si se apasa pe margini, pentru a evita scurgerea umpluturii.

Prajeste-le in baie de ulei si serveste-le calde, pudrate cu zahar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gogosi gem Gogosi umplute gem Reteta gogosi gem

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul