Urmareste-ne:

Eclere cu frisca

Eclerele cu umplutura de frisca sunt apreciate deopotriva de cei mari si cei mici si reprezinta desertul ideal pentru o petrecere.

eclere-frisca

Foto: dinorasulmeu.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru aluat

2 cani ulei

3 cani apa

2 cani faina

12 oua

Pentru umplutura

500 g frisca batuta

Pentru finisare

8 linguri zahar pudra

4 linguri apa

2 linguri cacao

100 g unt

Mod de preparare

Pune la fiert apa si uleiul, iar cand acestea clocotesc, adauga faina dintr-o data si amesteca cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Dupa ce ai incorporat faina, lasa aluatul respectiv la racit.

Adauga ouale unul cate unul. Cu ajutorul unui posh (capul stelat) formeaza eclere lungi, cam de 5 centimetri. Pune-le la copt, pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa eclerele la copt, la foc mic (170 grade), timp de 30 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului prea des.

Pregateste glazura de ciocolata. Pune intr-un ibric untul, zaharul, apa si cacaua si topeste-le pe aragaz, la foc mic.

Umple eclerele racite si taiate pe lungime cu frisca batuta. Acopera eclerele cu glazura de ciocolata sau pudreaza-le cu zahar.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Deserturi Eclere Eclere cu frisca

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul