Crema pariziana

| | Modificat: 2012-07-04 11:50:35

Crema pariziana se serveste simpla, in cupe individuale, dar poate fi pregatita si pentru umplerea prajiturilor diverse, cum ar fi eclere, torturi sau pandispan.

crema-pariziana

Foto: beetnik.wordpress.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

250 g ciocolata

250 ml frisca lichida (smantana)

Mod de preparare

Toarna smantana intr-o oala de inox si pune-o pe aragaz, la foc mic, sa fiarba.

Rupe ciocolata in bucati potrivite, apoi pune-le la topit in smantana clocotita. Amesteca bine, astfel incat sa obtii o compozitie omogena.

Toarna crema de ciocolata intr-un vas, apoi da-o la congelator o jumatate de ora.

Scoate crema de la frigider si mixeaz-o cu un mixer la viteza superioara, pana obtii o spuma aerata.

Toarna crema in cupe si serveste-o cu fructe de sezon.

Trucuri

Poti pregati aceasta crema fie din ciocolata alba, fie din ciocolata neagra, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Crema pariziana Crema Crema ganache

Citeste si despre

Articole de la parteneri