Urmareste-ne:

Coltunasi cu gem de prune

Cand ai pofta de un desert simplu, de post, poti pregati niste coltunasi cu gem de prune.

Coltunasi

Foto: gurmandino.ro

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

300 g faina

200 g gem de prune

100 g zahar

50 g margarina

10 g sare

Mod de preparare

Pregateste un aluat de consistenta potrivita din faina, sare, apa calda, apoi framanta-l bine. Bate-l de masa de cateva ori, pentru ca aluatul sa se fragezeasca.

Intinde o foaie de circa 4 mm grosime, apoi taie patrate. Pe fiecare dintre aceste patratele pune cate-o lingura de gem de prune.

Indoaie patratele sub forma de triunghi, apoi inchide-le bine, presandu-le cu dintii furculitei.

Fierbe coltunasii in apa clocotita, circa 5 minute.

Scoate coltunasii, presara deasupra lor zahar si margarina topita, apoi da-i la cuptor circa 10 minute.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coltunasi Coltunasi cu gem de prune Gem de prune

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul