Urmareste-ne:

Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese este un desert de inspiratie franceza. Se prepara foarte rapid si se serveste, de regula, rece.

clafoutis-cirese

Foto: storyofakitchen.com

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 oua

5 linguri zahar

1 cana lapte (200 ml)

5 linguri faina

2 pliculete zahar vanilat

1 varf de cutit de sare

30 g unt

300 g cirese

Mod de preparare

Spala ciresele, curata-le de samburi si codite, apoi aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.

Separat, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva zaharul si compozitia isi dubleaza volumul.

Adauga laptele, sarea si, la final, faina cernuta. Amesteca pana la omogenizare, apoi toarna aceasta compozitie peste cirese.

Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30 minute.

Dupa ce se raceste foarte bine, pudreaza desertul cu zahar si taie-l felii.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clafoutis cu cirese Cirese Clafoutis

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul