Urmareste-ne:

Cannoli Siciliana

Cannoli Siciliana este un desert gustos, pe baza de foietaj si o umplutura din branza cremoasa cu fructe confiate si ciocolata. Aceasta reteta este recomandata pentru copiii de + 1 an.

cannoli-siciliana

Foto: foto-sicilia.it

Timp de preparare

1 h 30 minute

Ingrediente

250 g faina

1 lingurita cacao

1 lingurita cafea macinata

30 g unt topit

25 g zahar

60 ml vin alb

1 ou batut

ulei de masline

600 g branza ricotta

150 g glazura de zahar

25 g fulgi de ciocolata

50 g fructe confiate, taiate fin

Mod de preparare

Amesteca intr-un castron branza cu glazura de zahar. Adauga fulgii de ciocolata si fructele confiate. Pune intr-un vas de framantat praful de cacao, untul, cafeaua si zaharul si amesteca bine. Adauga treptat vinul si amesteca pana obtii aluatul. Modeleaza aluatul sub forma de mingi si ruleaza in folie de plastic. Lasa sa dospeasca o ora.

Infaineaza o suprafata plata si intinde aluatul cu facaletul astfel incat sa aiba 3 mm. Taie cercuri cu diametrul de 7.5 cm si ruleaza pe tuburi. Lipeste marginile cu ou batut. Incinge uleiul la 180 grade Celsius. Prajeste cannoli pana se fac aurii. Scurge-le pe prosoape de hartie. Dupa ce se racesc, umple cannoli cu amestecul de ricotta. Pudreaza cu zahar si serveste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cannoli Zahar Ricotta

Elisa Costache

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul