Budinca de taitei cu branza

| | Modificat: 2013-01-28 16:15:55

Budinca de taitei cu branza, cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, este un preparat traditional in zona Ardealului.

budinca-taitei-branza

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

350 g taitei

500 g branza de vaci

5 linguri smantana grasa

5 linguri zahar

100 g stafide

coaja lamaie

80 g unt

5 oua

1 praf sare

pesmet  

Mod de preparare

Pune taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, iar dupa ce sunt gata, clateste-i cu apa rece si lasa-i la scurs. Separa albusurile de galbenusurile oualor, apoi amesteca galbenusurile cu branza, coaja de lamaie, sare, zahar si stafide.

Unge un vas termorezistent cu unt si tapeteaza-l cu pesmet, apoi asaza in tava taiteii amestecati cu crema de branza.

Bate albusurile spuma de bezea si toarna aceasta compozitie peste taitei. Pune budinca la cuptor, circa 20 de minute, pana ce bezeaua capata o culoare usor aurie.

Scoate budinca si las-o sa se raceasca usor inainte de a fi servita.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Budinca taitei Budinca Taitei

Citeste si despre

Articole de la parteneri