Budinca de caramel

Budinca de caramel este un desert inspirat din bucataria franceza, foarte asemanator cu crema de zahar ars.  


Budinca_de_caramel

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 oua

200 ml lapte

120 g zahar

30 g faina

100 g unt

sos caramel

frunze menta (optional)

Mod de preparare

Topeste zaharul, apoi amesteca-l cu faina, unt si lapte. Pune compozitia la fiert, la foc mic si las-o pe aragaz pana se ingroasa usor.

Amesteca continuu in sos, ca sa nu se prinda de peretii vasului. Ia compozitia de caramel de pe foc si las-o sa se raceasca.

Adauga galbenusurile de ou si albusurile batute spuma ca de bezea. Pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptor, la bain-marie, circa 40 de minute.

Serveste budinca dupa ce s-a racit usor, cu sos caramel alaturi si decoreaza preparatul cu frunzulite de menta proaspata.  

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Budinca caramel Budinca Caramel

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul