Budinca de capsune sau fragi

| | Modificat: 2013-04-08 17:06:44

Budinca de capsune (fragi) este un desert special, pe care il poti pregati primavara, cand apar aceste fructe aromate.

Budinca_de_capsune

Timp de preparare

35 minute  

Dificultate

Usoara

Ingrediente

1 kg capsuni (fragi)

150 g zahar

1 lamaie

3 albusuri coaja rasa lamaie

1 lingura unt

Mod de preparare

Curata fragii sau capsunile de codite, apoi scurge fructele de apa si mixeaza-le cu ajutorul unui blender. Separat, fierbe zaharul cu apa, pana obtii un sirop gros.

Amesteca piureul de fructe cu siropul de zahar si lasa totul sa se raceasca, circa 15 minute. Adauga peste compozitia de fructe coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Toarna compozitia obtinuta intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Pune budinca la cuptor, la foc potrivit, circa 15 minute.

Serveste budinca imediat dupa ce ai pregatit-o ca sa nu se lase compozitia.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca capsune Budinca fragi Fragi capsune

Citeste si despre

Articole de la parteneri