Banane cu rom (flambate)

/ / Modificat: 2012-05-17
Banane cu rom (flambate)

Bananele flambate cu rom reprezinta o reteta rapida, dar totodata inedita, usor rafinata si o alegere excelenta pentru un desert usor si sanatos!

Foto: blog.gourmetrecipe.com

Timp de preparare

20 min.

Dificultate

usor

Numar portii

4

Ingrediente

4 banane

25 g margarina din ulei de masline

1/3 cana de zahar brun

1 lingura de praf de scortisoara

4 linguri rom

Mod de preparare

Decojeste bananele si tavaleste-le prin scortisoara si zahar brun.

Topeste margarina intr-o tigaie incinsa.

Adauga bananele si lasa-le pana se caramelizeaza usor si se inmoaie.

Cand sunt aproape gata, toarna romul si lasa-le un pic la flambat. In cazul in care focul nu se stinge singur, adauga putina margarina topita peste banane.

Serveste bananele cu inghetata de vanilie cu continut scazut de grasimi.

Valori nutritionale per portie

Calorii: 244

Proteine: 2 g

Grasmi: 5 g

Carbohidrati: 33 g

Fibre: 2 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre