Amandine

Daca ti-e dor de amandine, una din cele mai bune prajituri ale copilariei, poti pregati chiar tu aceasta reteta.

amandine

Foto: deeafildan.blogspot.ro

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Blat

15 oua

15 linguri zahar

11 linguri faina

4 linguri cacao

zahar vanilat

Crema

500 g ciocolata

500ml frisca lichida

150 g zahar

1 esenta rom

Sirop

300 g zahar

300 ml apa

2 linguri cacao

esenta de rom

Glazura

1 kg zahar

500 ml apa

100 g sau miere

4 linguri cacao

Mod de preparare

Pregateste un blat de cacao, pe care il pui la copt intr-o tava (36/36 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.

Lasa blatul la racit, apoi taie-l pe orizontala, in doua parti egale.

Pregateste un sirop din apa, zahar, cacao si esenta de rom.

Pentru crema, topeste la bain-marie ciocolata, frisca si zaharul. Lasa apoi aceasta compozitie la congelator, 30 de minute. Mixeaza crema racita, pana obtii o spuma aerata.

Insiropeaza primul blat de prajitura, acopera-l cu crema de ciocolata, apoi aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Insiropeaza-l si pe acesta.

Acopera amandina cu o glazura obtinuta din sirop fiert de zahar, apa, miere si cacao.

Portioneaza amandina si las-o la rece, de seara pana dimineata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amandine Prajituri Ciocolata

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul