Urmareste-ne:

Alivenci moldovenesti

Alivencile moldovenesti, asa numitele placinte ale ciobanului sunt niste placinte din malai si branza de vaci.

alivenci

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1,5 l lapte

400 g malai grisat

750 g branza de vaci

350 ml smantana

150 g unt

80 g faina

5 oua

1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un ceaun incapator se pun laptele, untul, sarea si se fierb toate la foc mic.

Dupa primul clocot se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.

Dupa ce se ingroasa respectiva compozitie, se ia de pe foc. Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.

Adaugi apoi albusurile batute spuma. Aseaza compozitia de malai si branza intr-o tava tapetata cu unt si faina si da-o la cuptor 40-50 minute.

Taie placinta in patrate si serveste-o calda, cu smantana.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alivenci Placinta ciobanului Alivenci moldovenesti

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul