Vinete umplute cu carne

Vinetele umplute cu carne sunt o mancare ideala pentru pranz. Sunt satioase, hranitoare si, desi necesita mai mult timp pentru preparare, rezultatul este unul delicios.

vinete-umplute-carne

Timp de preparare

140 min

Dificultate

medie

Ingrediente

1 vanata mare

180 g carne de porc tocata

1 ceapa

2-3 catei de usturoi

1 legatura de marar

2 lingurite de zeama de lamaie

100 ml suc de rosii

60 ml vin alb

1 ou

2 linguri de cascaval ras

ulei de masline

cimbru, piper si sare  

Mod de preparare

Taie vanata pe jumatate pe lungime si curat-o de miez. Stropeste-o cu zeama de lamaie si presara peste ea sare. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caleste putin carnea de porc si ceapa. Asezoneaza acest amestec cu sare, sos de rosii, marar, cimbru si piper dupa gust si umple jumatatile de vinete cu aceasta compozitie.

Asaza vinetele intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, si toarna peste vinete vinul, apoi baga-le la cuptor pentru aproximativ o ora.

Cand sunt aproape gata, presara peste ele cascavalul ras si oul batut si mai lasa-le cateva minute la cuptor. Serveste vinetele umplute cu carne calde, cu samantana sau iaurt.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vinete cu carne Vinete umplute Retete vinete

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul