Tarta cu praz

Tarta cu praz reprezinta o metoda ingenioasa si delicioasa de gati aceasta legume care, in general, este preparata doar in tocanite, alaturi de masline. Daca vrei sa introduci mai des prazul in alimentatia familiei tale si nu stii cum sa variezi meniul, incearca aceasta reteta savuroasa, foarte usor de preparat!

tarta-praz

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

  usor

Ingrediente

un pachet de aluat pentru foietaj
300 g telemea de vaca
2 tije de praz
200 g bacon
2 oua mari
100 ml vin alb
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
piper macinat

Mod de preparare

Taie prazul spalat in rondele si pune-l la calit, in ulei, impreuna cu baconul taiat fasii sau cubulete. Asteapta pana cand prazul se inmoaie si toarna vinul. Lasa totul sa fiarba cam 10 minute. Opreste focul, pune branza rasa sau taiata cubulete, ouale batute si piperul, apoi amesteca bine totul.

Desfa aluatul de foietaj si asaza-l frumos intr-o tava de tarta. Taie surplusul de pe margini si toarna umplutura. Baga tava la cuptor cam 30-35 de minute. Tarta de praz se poate servi cu putina smantana pe deasupra ori alaturi de un pahar de lapte batut.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tarta praz Reteta tarta praz Retete tarte

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul