Taitei de casa

| | Modificat: 2012-06-19 16:21:58

Chiar daca gasim pe piata tot felul de sortimente de taitei, atunci cand vrem o supa ca la mama acasa, e mai bine sa ne pregatim noi insine taiteii. Nu este greu, iar daca citesti cu atentie reteta noastra, in 20 de minute ai terminat treaba.

taitei-casa

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 oua

200 g faina alba

1 praf de sare

Mod de preparare

Pune faina intr-un bol incapator, iar in mijloc formeaza o gropita. Sparge ouale si pune-le in acea adancitura. Adauga si un praf de sare.

Framanta compozitia pana obtii un aluat tare si bine omogenizat.

Lasa aluatul la odihnit, circa 10 minute, apoi intinde-l sub forma de foaie subtire.

Formeaza un sul din aceasta foaie, apoi taie-l fasii, cu latimea de 4-5 mm.

Separa fasiile de taiteii, ajutandu-te de putina faina, apoi lasa-i la uscat pe o hartie curata. De obicei, taiteii se lasa la uscat de seara pana a doua zi dimineata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Taitei de casa Taitei Supa cu taitei

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA