Shaorma

| | Modificat: 2012-08-22 15:35:40

Shaorma este un preparat specific bucatariei arabesti, care se comercializeaza in fast-fooduri. Daca ai reteta potrivita, poti pregati shaorma chiar la tine acasa.

shaorma

Foto: retetedesuflet.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 pulpe pui

3 cartofi

1/2 varza alba

4 castraveciori in otet

3 catei usturoi

4 linguri maioneza

condimente pui

sare

oregano

busuioc

2 rosii

ceapa, optional

2 lipii libaneze

Mod de preparare

Spala pulpele de pui, curata-le de piele si taie-le bucati.

Pune carnea la calit, alaturi de condimente speciale de pui, oregano, busuioc si sare. Lasa totul sa se rumeneasca usor, apoi scoate bucatile de pui si toaca-le marunt.

Intre timp, pune la prajit si cartofii, dupa ce i-ai taiat bucati potrivite.

Taie varza fideluta, iar castraveciorii feliaza-i subtire. Taie rosiile felii potrivite, ca pentru salata.

Incalzeste lipiile intr-o tigaie, apoi unge-le cu maioneza si usturoi. Presara un strat de carne, unul de cartofi, varza, ceapa, (optional), rosii si castraveciori.

Ruleaza shaorma strans, apoi strange unul din capete cu o folie de aluminiu.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Shaorma Bucatarie arabeasca Lipie

Citeste si despre

Articole de la parteneri