Shaorma

Shaorma este un preparat specific bucatariei arabesti, care se comercializeaza in fast-fooduri. Daca ai reteta potrivita, poti pregati shaorma chiar la tine acasa.

shaorma

Foto: retetedesuflet.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 pulpe pui

3 cartofi

1/2 varza alba

4 castraveciori in otet

3 catei usturoi

4 linguri maioneza

condimente pui

sare

oregano

busuioc

2 rosii

ceapa, optional

2 lipii libaneze

Mod de preparare

Spala pulpele de pui, curata-le de piele si taie-le bucati.

Pune carnea la calit, alaturi de condimente speciale de pui, oregano, busuioc si sare. Lasa totul sa se rumeneasca usor, apoi scoate bucatile de pui si toaca-le marunt.

Intre timp, pune la prajit si cartofii, dupa ce i-ai taiat bucati potrivite.

Taie varza fideluta, iar castraveciorii feliaza-i subtire. Taie rosiile felii potrivite, ca pentru salata.

Incalzeste lipiile intr-o tigaie, apoi unge-le cu maioneza si usturoi. Presara un strat de carne, unul de cartofi, varza, ceapa, (optional), rosii si castraveciori.

Ruleaza shaorma strans, apoi strange unul din capete cu o folie de aluminiu.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Shaorma Bucatarie arabeasca Lipie

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul