Ratatouille

| | Modificat: 2012-08-20 12:53:37

Ratatouille este numele unui preparat din legume, preluat din bucataria franceza.

Ratatouille

Foto: receitas-culinaria.pt

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 ceapa medie

500 g rosii

1 ardei gras verde

1 ardei gras galben

1 ardei gras rosu

1 vanata

2 dovlecei

1 morcov

2 linguri ulei

2 catei usturoi

2 lingurite rozmarin tocat

2 lingurite busuioc tocat

2 lingurite patrunjel tocat

1 frunza de dafin

1 lingura paste tomate

sare

piper

Mod de preparare

Taie vanata rondele, apoi pune aceste rondele la prajit intr-o tigaie non-aderenta (fara ulei) si lasa-le sa capate o culoare aurie pe ambele parti. Rumeneste in acelasi mod si dovleceii, apoi toaca ceapa si rosiile, usturoiul, morcovul, ardeiul gras.

Pune ceapa la calit, adauga morcovul si ardeiul gras si lasa la rumenit circa 5 minute. Adauga rosiile, condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga verdeturile si foaia de dafin.

Lasa sosul la fiert inca 5 minute, dupa care poti stinge focul. Aseaza intr-un vas termorezistent feliile de vanata si dovlecei, alternativ, apoi acopera-le cu sosul de rosii.

Pune vasul la copt, la 180 de grade, timp de 35 de minute.

Serveste ratatouille cu paine proaspata, paste sau orez.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Ratatouille Bucatarie franceza Ghiveci legume

Citeste si despre

Articole de la parteneri