Pizza clasica

Pizza clasica este un preparat adorat de toata familia, extrem de potrivit pentru o duminica speciala in compania celor dragi sau pentru primirea musafirilor.

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

Medie

pizza

Ingrediente

300 g faina

sare

apa

drojdie cat o nuca

3 linguri ulei

100 g cascaval

100 g salam de vara

100 g kaizer

200 g ciuperci

2-3 linguri de sos de rosii

ardei gras, rosu sau galben

Mod de preparare

Amesteca apa, drojdia, sarea si uleiul cu faina si framanta aluatul. Lasa deoparte coca si acoper-o cu un prosop, pentru a creste.

Formeaza apoi blatul si intinde sosul de rosii uniform, peste care adaugi ulterior salamul, kaizerul, ciupercile si ardeiul (feliate).

Dupa coacere, rade cascavalul deasupra si lasa-l 15 minute sa se topeasca, inainte sa servesti pizza.

Trucuri de preparare

Aluatul va fi mai elastic daca folosesti faina speciala pentru paine (cu continut ridicat de gluten). Putin zahar adaugat in compozitie va ajuta drojdia sa actioneze mai eficient. In plus, uleiul de masline il face mai usor manevrabil si ii da o aroma deosebita. Un albus de ou in aluat il face mai consistent, iar galbenusul mai moale.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 251 kcal

Carbohidrati: 52 g

Grasimi: 5,6 g

Proteine: 5,6 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reteta pizza Reteta pizza clasica Aluat pizza clasica

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul