Piure de radacinoase cu alune de padure

O portie de piure de radacinoase cu alune de padure nu este doar o experienta culinara unica, ci si o cale excelenta de suplimentare a nutrientilor esentiali pentru o sanatate de fier a organismului. Invata sa prepari acest deliciu hranitor, in cativa pasi simpli!
Piure_radacinoase_alune

Timp de preparare:

1 ora

Dificultate:

medie

Ingrediente:


2 kg amestec de cartofi dulci, morcovi, pastarnac si telina (taiate cuburi)


100 grame unt nesarat


300 ml lapte integral


3 linguri ulei de migdale


80 grame alune de padure prajite


1 tija de ceapa verde, tocata fin

Mod de preparare:


Pune cuburile de legume la fiert, intr-o oala mare, timp de 30 de minute (sau cat este nevoie pentru a deveni usor de zdrobit). Scurge-le bine de lichid si lasa-le deoparte.

Pune laptele si untul intr-o oala si incalzeste-le bine, apoi transfera in acest amestec legumele fierte si asezoneaza cu piper. Zdrobeste legumele cu un instrument de preparare a piureului si ia oala de pe foc.

Presara deasupra alunele de padure, uleiul de migdale si ceapa verde tocata fin.

Sursa Foto: zsuzsaisinthekitchen.blogspot.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piure Piure cartofi Piure radacinoase

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul