Pilaf de orez cu prune afumate

| | Modificat: 2013-12-18 09:56:19

Pilaful de orez cu prune afumate este unul dintre felurile de mancare specifice bucatariei regionale muntenesti.

pilaf-prune

Timp de preparare

60 minute +60 minute (hidratare)

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 cana orez

1 ceapa

1 ceasca ulei

500 g prune afumate

Mod de preparare

Alege orezul, spala-l bine in apa rece, apoi pune-l intr-un sos de ceapa sa fiarba usor. Lasa prunele sa stea in apa calda o ora, scurge-le si pune-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere.

Dupa ce prunele s-au umflat si au capatat forma initiala, le torni in cratita cu pilaful si le acoperi cu zeama in care au fiert.

Potriveste mancarea de gust, adaugand sare. Lasa pilaful sa fiarba la fom mic, pana ce scade toata zeama.

Serveste pilaful cald sau rece, dupa preferinta, cu paine proaspata alaturi.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Pilaf Pilaf cu prune afumate Prune afumate

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Articole recomandate

Biomicin Forte - antibiotic natural.
Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Ginosept - Protejeaza natural sanatatea intima!
Ginosept - Protejeaza natural sanatatea intima!

Ovule naturale, din plante medicinale, eficiente impotriva infecțiilor intime.

Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.
Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.

Acționeaza atat in tusea seaca, cat si in tusea productiva.

Citeste si despre