Pilaf de mazare

Pilaful de mazare este o mancare gustoasa, de vara.

pilaf-mazare

Foto: sweetpeaskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

100 g orez

400 g mazare conserva

1 lingura unt

1 lingura verdeata

1 ceapa

200 g ciuperci

sare

piper

Mod de preparare

Caleste ceapa in unt, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul spalat si scurs si lasa-l 1 minut pe foc, apoi adauga boabele de mazare spalate in apa rece.

Toaca verdeata marunt si ciupercile taie-le sub forma de lamele.

Se toarna apa clocotita, ciupercile, sarea patrunjelul si piperul, dupa gust. Cratita se da la cuptorul incins, fara a se mai amesteca pana orezul este facut.

Trucuri

Trebuie ca proportia dintre apa si orez sa fie de 1:3. Mazarea de la conserva poate fi inlocuita si cu mazare congelata sau mazare proaspata.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pilaf de mazare Pilaf Mazare

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul