Pilaf de mazare

| | Modificat: 2012-09-14 10:35:51

Pilaful de mazare este o mancare gustoasa, de vara.

pilaf-mazare

Foto: sweetpeaskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

100 g orez

400 g mazare conserva

1 lingura unt

1 lingura verdeata

1 ceapa

200 g ciuperci

sare

piper

Mod de preparare

Caleste ceapa in unt, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul spalat si scurs si lasa-l 1 minut pe foc, apoi adauga boabele de mazare spalate in apa rece.

Toaca verdeata marunt si ciupercile taie-le sub forma de lamele.

Se toarna apa clocotita, ciupercile, sarea patrunjelul si piperul, dupa gust. Cratita se da la cuptorul incins, fara a se mai amesteca pana orezul este facut.

Trucuri

Trebuie ca proportia dintre apa si orez sa fie de 1:3. Mazarea de la conserva poate fi inlocuita si cu mazare congelata sau mazare proaspata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Pilaf de mazare Pilaf Mazare

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre