Urmareste-ne:

Piept de rata cu sos de portocale

Pieptul de rata cu sos de portocale este o reteta fratuzeasca cu care iti poti rasfata familia de sarbatori. Iata un mod de preparare rapid si nepretentios pentru acest deliciu festiv!

Piept_de_rata_cu_sos_portocale

Timp de preparare

 90 min

Dificultate

 mediu

Ingrediente

1 piept de rata

2 portocale

2 lingurite de miere

zeama de la doua portocale

sare

Mod de preparare

 Daca pieptul este deja dezosat, imparte-l in doua bucati egale. Spala-l, usuca-l bine cu un servet si cresteaza-i pielea in forma de patratele, pentru ca grasimea sa se scurga mai repede in timpul gatitului.

Incinge bine o tigaie care nu necesita ulei si pune bucatile la prajit, mai intai cu pielea in jos. Dupa ce pielea devine crocanta, intoarce carnea pe partea cealalta. Pieptul nu trebuie prajit intens, intrucat va mai sta si la cuptor. Interiorul trebuie sa fie fraged, nu crocant.

Scoate pieptul pe o farfurie. Scurge grasimea din tigaia in care s-a prajit pieptul. Decojeste portocalele, taie-le rondele si prajeste-le in tigaia in care a fost rata.

Pune pieptul intr-o tava, asaza rondelele prajite pe langa carne si toarna deasupra sucul de portocale, mierea si sarea. Lasa pieptul la cuptor aproximativ o ora, la foc mediu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piept rata sos portocale Piept rata portocale Rata cu portocale

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul