Perisoare cu sos olandez

Daca vrei sa schimbi putin meniul traditional, poti face cateva alegeri si din bucataria internationala. Perisoarele cu sos olandez pot aduce o noua savoare in bucataria ta si ii vor incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.

Perisoare_cu_sos_olandez

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

usor  

Ingrediente

Pentru perisoare

500 g carne vita

2 linguri orez

2 linguri ulei

2 albusuri

sare

Pentru sos

2 galbenusuri

2 linguri apa

2 lingurite zeama de lamaie

50 g unt  

Mod de preparare

Curata bine carnea de pielite si de zgarciuri, spal-o si da-o prin masina de tocat de mai multe ori pana se faramiteaza bine.

Curata orezul de impuritati, spala-l si fierbe-l pe jumatate. Amesteca bine carnea tocata cu orezul, albusul, uleiul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga sare dupa gust si modeleaza perisoarele.

Fierbe-le la foc moderat, apoi scoate-le cu o spumiera, asaza-le pe un platou si toarna deasupra sosul.

Pentru sos, bate bine galbenusurile, apa, zeama de lamaie deasupra unei oale in clocot, pana cand amestecul se omogenizeaza perfect si devine pastos. Ia amestecul de pe aburi si amesteca-l bine cu untul. Adauga sare dupa gust.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Perisoare Retete perisoare Sos olandez

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul