Urmareste-ne:

Parjoale moldovenesti

Patjoalele moldovenesti sunt cunoscute si sub numele de chiftelute din carne, dar spre deosebire de retetele clasice, cele din regiunea Moldovei au in compozitia lor morcov si sunt tavalite prin pesmet, nu prin faina!

parjoale

Timp de preparare

  50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

500 g carne tocata (amestec vita cu porc)

125 g paine inmuiata in apa sau lapte

2 oua

1 morcov mic

1 cartof mic

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

1/2 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

50 g pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Curata si rade sau toaca marunt verdeata, morcovul, cartoful si ceapa. Adauga-le peste carnea tocata. Continua sa adaugi painea inmuiata, sarea, piperul si ouale. Amesteca bine carnea cu ingredientele. In cazul in care compozitia ti se pare foarte apoasa, adauga o lingurita de faina, pentru a o lega.

Formeaza chiftele plate in maini, tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le in untura sau ulei incins. Scoate parjoalele pe un servetel, pentru a indeparta excesul de grasime. Consuma-le cu sosuri (chiftele marinate) sau garnituri de legume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parjoale moldovenesti Reteta parjoale moldovenesti Retete parjoale

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul