Urmareste-ne:

Papricas ardelenesc de pui

Paricasul ardelenesc de pui este un preparat satios, care se pregateste dupa aceeasi reteta ca si papricasul de vita.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,6-1,8 kg pui

1 legatura patrunjel

1 ceapa

boia

piper

sare

1 lingura faina

2 lingur pasta tomate

250 g smanatana

Mod de preparare

Se va pune mai intai ceapa la prajit, fie in putin ulei, fie intr-o lingura de untura de porc.

Dupa ce ceapa devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat si se lasa sa se inabuse sub capac.

Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se adauga boiaua, se sareaza si se pipereaza. Dupa ce constati ca e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa si sos tomate, apoi se toarna peste carne. Da mancarea in doua-trei clocote.

Cu putin timp inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Papricas Papricas ardelenesc de pui Papricas de pui

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul