Urmareste-ne:

Paine cu seminte

Painea cu seminte se pregateste intr-un mod asemanator in care se pregateste aluatul clasic de paine.

paine-seminte

Foto: christiescorner.com

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

500 g faina integrala

7 g drojdie uscata

1 lingura sare

350 ml apa calda

100 g seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)

50 g nuci taiate bucatele

1 lingurita ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Pregateste mai intai aluatul, urmand procedeul clasic cu maiaua lasata la crescut, apoi adauga nucile si semintele in aluat si incepe sa framanti energic.

Lasa coca sa creasca circa 20 de minute, apoi loveste-o de suprafata de lucru pentru a scoate aerul si a-i da o forma rotunda. Tavaleste acest aluat prin seminte si pune painea la crescut intr-o tava, circa 30 de minute.

Pune painea la copt la 200 de grade, circa 15 minute. Dupa acest timp, regleaza temperatura la 170 de grade si mai lasa painea la copt circa 30 de minute.

Lasa painea la racit, pe un servet curat de bucatarie.  

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paine cu seminte Paine Seminte

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul