Urmareste-ne:

Paine cu masline

Painea cu masline este mult mai gustoasa comparativ cu painea obisnuita si nici nu este foarte greu de preparat.

paine-masline

Foto: recipeturk.com

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

1/2 kg faina

400 ml apa calduta

15 g drojdie proaspata

1 lingurita miere

1/2 lingurita sare

100 g masline, fara samburi

Mod de preparare

Pune faina intr-un vas, apoi fa o gropita in mijlocul ei. Freaca drojdia cu mierea si apa calduta, apoi toarna totul in mijlocul turnuletului de faina. Amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi incorporeaza maslinele tocate marunt.

Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa aluatul la dospit o ora si jumatate. Rastoarna aluatul pe o suprafata foarte bine pudrata cu faina, apoi pune-l intr-un vas termorezistent si da-l la copt, la 220 de grade, circa 40 de minute.

Scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca 10-15 minute in pozitie verticala, ca sa ramana coaja crocanta.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paine cu masline Paine Masline

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul