Paine cu dovleac

Painea cu dovleac este o reteta de toamna gustoasa, hranitoare si foarte satioasa, care poate inlocui cu succes un desert! Bogata in dovleac, mere, nuci si stafide, preparatul aromat este suficient de consistent pentru a tine locul chiar si unei mese principale!

paine-dovleac

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

  mediu

Ingrediente

2 cani faina

1 cana de dovleac maruntit

1/4 cana piure de mere

1/4 cana ulei

2 lingurite praf copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

3/4 lingurita scortisoara

2 oua

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita sare

1/2 cana miere

3/4 cana nuci maruntite

1/2 cana stafide

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate (inclusiv mirodeniile). Intr-un vas separat, omogenizeaza bine mierea cu uleiul si adauga, alternativ, merele si ouale (batute in prealabil). La sfarsit, incorporeaza si dovleacul in compozitie.

Adauga treptat ingredientele uscate in cele lichide, amestecand continuu cu mixerul la viteza mica, pana cand compozitia devine omogena. Stafidele si nucile se adauga ultimele, apoi aluatul se toarna intr-o forma de chec sau cozonac. Baga tava in cuptorul preincins, la 180 grade Celsius, timp de o ora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paine cu dovleac Reteta paine dovleac Retete paine

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul