Orez brun cu migdale

Orezul brun cu migdale este o garnitura excelenta pentru carne sau un fel principal hranitor si prietenos cu silueta. Prepara-l cat mai des pentru intreaga familie, daca vrei ca meniul casei sa fie cu adevarat unul sanatos!

Orez_brun_migdale

Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

- 500 grame orez brun
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 100 grame merisoare deshidratate
- 1 litru supa limpede de legume
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat fin
- 50  grame fulgi de migdale
- 2 linguri coaja de portocala rasa

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si incalzeste uleiul intr-o oala medie, care poate fi introdusa ulterior la cuptor. Pune ceapa la sotat, la foc mic, pana devine aurie. Adauga orezul brun si merisoarele, asezoneaza cu condimentele si apoi toarna peste supa si lasa totul la fiert.

Acopera oala cu hartie de copt si capac, apoi pune-o la cuptor timp de 50 de minute (pana cand orezul devine suficient de fraged). Scoate preparatul de la cuptor si adauga migdalele, patrunjelul si coaja rasa de portocala.

Foto: cooking.nytimes.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Orez Migdale Orez brun

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul