Ochiuri romanesti cu sos de branza telemea

Ochiurile romanesti cu sos de branza telemea se pregatesc destul de usor, dimineata, la micul-dejun.

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

4 oua

1,5 l apa

1 lingurita otet

200 ml smantana lichida

100 g branza telemea, rasa

1/2 legatura marar

sare (optional)

piper

Mod de preparare

Pune apa la fiert, cu o lingura de otet. Cand apa clocoteste, pune ouale la fiert, pe rand.

Dupa ce se coaguleaza albusul, scoate ouale si lasa-le la scurs pe un platou.

Pregateste un sos de smantana si branza telemea. Pune smantana pe foc mic, intr-o tigaie. Adauga branza rasa si amesteca 3-4 minute, pana obtii un sos gros. Adauga verdeata tocata marunt si piperul proaspat macinat.

Daca este nevoie, potriveste sosul de gust cu sare.

Trucuri

Poti imbogati gustul acestui sos daca adaugi si cateva frunze de busuioc proaspat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ochiuri romanesti cu sos de branza telemea Oua romanesti Sos de branza telemea

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul