Urmareste-ne:

Mancare de prune uscate

Mancarea de prune uscate ne aminteste de zilele frumoase ale copilariei, cand bunicile pregateau cu drag acest preparat delicios, atat de simplu.

prune-uscate

Foto: adevarul.ro

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

700 g prune uscate

2 cepe

100 ml ulei

50 g zahar

50 g faina

1/2 lamaie

sare

Mod de preparare

Lasa prunele la hidratat in apa, cateva ore. Dupa ce se umfla, scoate-le la scurs, intr-o strecuratoare.

Curata ceapa si toac-o marunt, apoi pune-o la calit in uleiul incins. Cand ceapa devine aurie, stinge totul cu un pahar de apa, si adauga prunele.

Separat, rumeneste faina intr-o cratita uscata si toarna peste aceasta un sirop pregatit din 50 de grame de zahar si 2 linguri de apa.

Adauga rantasul de faina peste mancarea de prune si lasa totul la fiert 30 de minute. Cand mancarea este aproape gata, potriveste de gust cu sare si zeama de la o jumatate de lamaie.

Trucuri

Exista posibilitatea ca aceasta mancarica sa fie imbogatita cu carne de pui sau orez.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fel principal Mancare de prune Prune

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul