Urmareste-ne:

Mancare de fasole

mancare-fasole

Foto: britishfood.about.com

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

500 g fasole uscata

2 cepe

2 morcovi

1 telina

2 ardei

3 linguri pasta de rosii

1 legatura patrunjel

sare

piper

3 linguri ulei

boia de ardei

Mod de preparare

Pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte, ca sa se hidrateze. A doua zi, pune boabele la fiert, iar dupa cateva clocote schimba apa, cu alta calduta. Repeta aceasta operatiune de doua sau trei ori.

Intre timp ceapa, morcovul, telina, ardeii le toci marunt si le calesti in cateva linguri de ulei incins. Le adaugi peste fasolea fiarta, scursa de jumatate din cantitatea de apa, apoi potrivesti de sare, piper, boia si pui pasta de rosii.

Mai lasi mancarea de fasole sa dea in cateva clocote si apoi presari verdeata proaspata peste.

Trucuri

Pentru perioadele din afara postului, mancarea de fasole se poate face cu afumatura de porc.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare de fasole Fasole Fel principal

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul