Urmareste-ne:

Mancare de conopida

Mancarea de conopida este o reteta delicioasa si versatila. Poate fi facuta cu mai multe tipuri de carne (miel, vita, porc) sau simpla, cu legume, ca varianta de post!

mancare-conopida

Foto: kraftcanada.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

conopida

Foto: maoomba.com

1 kg de conopida

2 cepe

1 lingura de ulei

1/2 conserva de rosii in bulion

1 legatura de marar

sare

piper

Mod de preparare

Desfa conopida in buchetele mici si fierbe-o in apa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat un pic, scoate bucatile si pune-le la scurs.

Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga ceapa tocata marunt. Adauga si rosiile si lasa-le sa se caleasca cu ceapa.

In cazul in care vrei sa prepari reteta cu carne (pui, porc), trebuie sa integrezi bucatile de carne la inceput, in ulei cu putina apa, inainte de a pune ceapa tocata.

Daca vrei sa folosesti vita, atunci trebuie sa o fierbi separat, deoarece se fierbe mai greu si numai cand e aproape gata, o introduci la calit in ulei cu ceapa si restul ingredientelor.

Adauga conopida, pune putina apa, sare si piper si amesteca un pic, apoi baga cratita la cuptor pana se inmoaie sau mai scade apa.

La sfarsit, toaca mararul si pune-l pe deasupra.

Tipul bucatariei

romaneasca

Valori nutritionale per 100 g

Calorii: 40

Grasimi: 1.2 g

Carbohidrati: 6 g

Proteine: 1.6 g

Glucide: 6 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare conopida Mancare conopida carne Retete conopida

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul