Urmareste-ne:

Mamaliga cu ochiuri in cuiburi

Surprinde-ti invitatii cu un preparat traditional romanesc delicios: mamaliga cu ochiuri in cuiburi. Acest preparat este savuros si este gata foarte repede.  

mamaliga_cuiburi

Timp de pregatire

30 min

Dificultate

usor

Ingrediente

  250 g de malai

1 litru de apa

1 lingurita de sare

2 linguri de ulei

3 oua

Mod de prepapare

Pune apa la fiert si adauga in ea sarea si uleiul. Cand incepe sa fiarba, toarna malaiul in ploaie si amesteca incontinuu cu telul sau cu o lingura de lemn casa nu faca cocoloase. Dupa ce malaiul s-a incoporat bine, lasa compozitia sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si amestec-o din cand in cand. Ai grija insa sa nu se faca prea tare.

Dupa ce s-a facut, rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent si formeaza cu o lingura trei cuiburi. Sparge ouale si pune-le fiecare in cuibul sau. Pune mamaliga din nou la cuptor 3-4 minute pana se coc si ouale. O poti servi calda cu branza rasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamaliga Retete mamaliga Mamaliga oua

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul