Urmareste-ne:

Hamsii marinate

Hamsiile marinate se pregatesc dupa o reteta veche, proveninta din zona Deltei Dunarii. Hamsiile marinate se pastreaza cateva saptamani in borcane inchise ermetic, la frigider.

hamsii-marinate

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

0,5 kg hamsii

2-3 cepe medii

5 foi dafin

400 ml otet

200g masline negre

1 lingurita boabe piper negru

Mod de preparare

Spala hamsiile, apoi eviscereaza-le, avand grija sa fie curatate foarte bine in interior.

Clateste hamsiile intr-o solutie de otet cu apa (100 ml otet, 100 ml apa). Ceapa trebuie sa o tai julien. Aseaza hamsiile in mai multe borcanele, in straturi. Trebuie sa respecti ordinea de hamsii, ceapa, masline, foi dafin, piper.

Toarna restul de otet diluat cu 100 ml de apa.

Inchide borcanele foarte bine si depoziteaza-le in frigider.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hamsii marinate Hamsii Conserve

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul