Gulii umplute cu carne

Guliile umplute cu carne sunt un rasfat delicios din care merita sa te infrupti in sezonul rece. Guliile pot lua cu succes locul rosiilor, ardeilor si dovleceilor de vara in retetele cu umpluturi din carne, intr-o reteta absolut savuroasa.

gulii-carne

Timp de preparare

60 min.  

Dificultate

  medie

Ingrediente

4 gulii

700 g carne tocata

pui sau amestec din vita si porc

2 cepe

60 g orez

1-2 oua

200 ml smantana

100 ml lapte

3 linguri ulei de floarea soarelui

2 legaturi de marar tocat marunt

sare

piper

Mod de preparare

Curata guliile de frunze, decojeste-le, apoi taie-le in doua, pe verticala. Scobeste fiecare jumatate, pentru a face loc umpluturii. Prepara umplutura: caleste ceapa tocata in ulei, apoi adauga sare si piper.

Toarna si orezul si lasa-l sa se prajeasca cu ceapa inca 2 minute. Pune carnea intr-un bol, adauga oul, o legatura de marar tocat si toarna si amestecul de ceapa si orez. Amesteca bine ingredientele. Umple guliile cu compozitia din carne. Pune pe fundul unei oale miezul scobit din gulii, apoi asaza legumele umplute.

Toarna apa cat sa acoperi guliile pana la jumatate. Acopera oala cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor. Cu 10 minute inainte de final, adauga un sos format din smantana, lapte si restul de marar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gulii umplute Reteta gulii umplute Retete gulii

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul