Ghiveci de legume

Ghiveciul de legume reprezinta un mix fabulos de vitamine si substante nutritive, care ofera organismului portia de sanatate de care are nevoie zilnic!

ghiveci-legume

Foto: fatfreevegan.com

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

300 g ciuperci

1 ceapa mare

2 dovlecei

1 morcov maricel

2 vinete potrivite

2 ardei grasi

2-3 linguri de bulion (o conserva de rosii in bulion)

2-3 linguri de ulei masline

1 legatura de marar

sare

piper

Mod de preparare

Curata si spala legumele, apoi toaca-le cubulete, cu exceptia cepei, pe care o toci marunt si o pui la calit in uleiul de masline incins.

Atunci cand ceapa este cristalizata, adauga toate legumele peste si acopera-le cu apa.

Baga oala la cuptor si asteapta sa fiarba si sa scada, iar spre sfarsit, adauga bulionul sau rosiile, sarea si piperul.

Dupa ce a scazut, se presara marar tocat marunt pe deasupra.

Trucuri

Ghiveciul de legume se poate prepara si cu carne.

De asemenea, pot fi adaugate si combinate si alte legume - fasole verde, mazare, varza, conopida, in functie de gust si preferinta. Bucataria e facuta pentru improvizatie!

Valori nutritonale per 100 g

Calorii: 51

Grasimi: 2.5 g

Carbohidrati: 6.2 g

Proteine: 1.7 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ghiveci legume Reteta ghiveci legume Retete legume

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul