Cartofi la cuptor cu sos de praz

Cartofii la cuptor cu sos de praz reprezinta un preparat versatil si aromat, care poate fi consumat atat ca fel principal, in combinatie cu o salata de verdeturi, cat si ca garnitura, alaturi de o friptura din carne sau peste.

cartofi-praz

Timp de preparare

70 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg. cartofi

1 buchetel de broccoli

300 g pastrama de pui sau sunca de curcan

3 fire praz

3 linguri unt moale

600 ml smantana lichida

1 lingura faina

sare

piper  

Mod de preparare

Taie cartofii sferturi, rupe broccoli in florete mici si taie pastrama sau sunca fasii. Pune toate ingredientele intr-o tava, stropeste-le cu ulei si baga-le la cuptor aproximativ 40 de minute. Pune o tigaie cu ulei la incins.

Toaca prazul marunt si pune-l la calit, pana se inmoaie. Adauga apoi faina si amesteca bine, dupa care toarna smantana lichida. Lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa, amestecand din cand in cand, si asezoneaza-l apoi cu sare si piper.

Scoate tava din cuptor si toarna sosul peste legume si carne. Amesteca-le cu sosul si apoi mai baga-le la cuptor inca 15 minute, pana cand se rumenesc usor pe deasupra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cartofi cuptor sos praz Retete cartofi Cartofi la cuptor

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul