Cartofi a la Provence

Cartofii a la Provence, dupa cum arata chiar si denumirea lor, reprezinta o reteta de cartofi aromati cu ierburi provensale.

cartofi-provence

Timp de preparare

45 minute  

Dificultate

Usor  

Ingrediente

8-10 cartofi medii

150 ml de smantana

2 linguri de mustar de Dijon

sare

piper

ierburi aromatice de Provence (uscate)

1-2 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spala cartofii, curata-i de coaja si taie-i in sferturi.

Amesteca smantana cu mustarul, sare, piper, usturoi pisat si doua linguri de amestec de ierburi uscate.

Tavaleste bine cartofii prin sosul de smantana, apoi unge o tava termorezistenata cu ulei de masline si toarna cartofii cu sosul in ea.

Pune cartofii la copt, la 180 de grade, circa 35-45 de minute.

Tebuie sa obtii niste cartofi rumeni, bine patrunsi in interior. Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa friptura preferata.

Tipul bucatariei

Franceza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cartofi a la provence Cartofi Cartofi la cuptor

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul