Urmareste-ne:

Bulz

Bulzul este o reteta traditionala romaneasca care se prepara cu mamaliguta! Este satioasa, gustoasa si satisface chiar si cei mai mofturosi membri ai familiei!

bulz

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

400 g malai

1.5 l apa

sare

3-4 carnaciori afumati

250 g telemea

100 g unt

3-4 oua ochiuri

Mod de preparare

Se prepara mai intai mamaliguta.

Pune apa la fiert, cu sare, intr-un ceaun. Cand incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie si amesteca continuu, pana cand fierbe si compozitia devine vartoasa.

Carnaciorii se taie felii si se prajesc, iar telemeaua se rade. Se prajesc si ouale ochiuri.

Ia o tava, unge-o cu putin unt, pune un rand de mamaliga, un rand de telemea si presara bucatele de unt din loc in loc, apoi acopera cu mamaliga si continua pana cand termini ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie intodeauna cel de mamaliga.

Pune si ouale prajite pe deasupra si baga tava la cuptor vreo 20-30 de minute.

Ouale se pot pune deasupra in tava sau se pot servi separat, in farfurie, la fiecare portie de bulz.

Tipul bucatariei

romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bulz Reteta bulz Bulz romanesc

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul