Budinca de taitei cu carne

Budinca de taitei cu carne este un preparat gustos si satios, inspirat din bucataria greceasca.  

Timp de preparare

80 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g carne tocata oaie

300 g taitei

2 linguri bulion

1 cana supa

2 oua

2 linguri unt

sare

piper

Mod de preparare

Caleste carnea de oaie cu o lingura de unt, iar separat, amesteca bulionul, sarea, piperul macinat si un ou crud. Dupa ce carnea este usor rumenita, amestec-o cu compozitia anterior pregatita.

Pune taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, clateste-i cu apa rece, apoi lasa-i la scurs. Unge o tava termorezistenta cu untul ramas si asaza straturi alternative de taitei si carne.

Peste budinca toarna supa amestecata cu un ou, apoi da totul la cuptor, la foc mic, circa o ora.

Scoate budinca si las-o la racit, apoi tai-o felii potrivite. Serveste budinca rece sau calda, dupa preferinta.  

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Budinca taitei Taitei Carne

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul