Urmareste-ne:

Blat de pizza fara dospire

Blatul de pizza fara dospire este o varianta rapida si crocanta de aluat, ideala pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie sa pregatesti masa!

aluat_framantare

Timp de preparare

10 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

280 g faina
1 lingurita sare
3 lingurite praf de copt
4 linguri ulei de masline
480 ml apa

Mod de preparare

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, sarea si praful de copt. Adauga uleiul si jumatate din cantitatea de apa. Amesteca pana cand obtii un aluat sfaramicios. Toarna, treptat, si restul de apa, in timp ce framanti aluatul.

Blatul obtinut trebuie sa aiba o textura moale, elastica si pufoasa. Intinde-l pe masa de lucru si apoi asaza-l in tava in care urmeaza sa pregatesti pizza. Intrucat reteta nu contine drojdie sau alti agenti de crestere, nu este nevoie ca aluatul sa fie lasat la crescut sau dospit inainte de a fi bagat la cuptor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Blat pizza fara dospire Blat pizza Aluat pizza

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul