Urmareste-ne:

Ardei umpluti

Ardeii umpluti cu carne reprezinta unul dintre felurile de mancare cele mai apreciate din bucataria autohtona.

ardei-umpluti

Foto: cavemengourmet.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

1 kg ardei

1/2 kg carne tocata de vita

100 g orez

2 cepe mici

2 linguri bulion

1/2 legatura patrunjel

2 linguri ulei

sare

piper

smantana (optional)

Mod de preparare

Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit in uleiul incins. Adauga bulionul, amesteca bine si asteapta ca bulionul sa isi schimbe culoarea.

Intr-un vas incapator pune carnea tocata, amestecul de ceapa si bulion, orezul spalat in apa rece, verdeata tocata marunt, sare si piper.

Spala ardeii, apoi fa-le cate un capacel deasupra si curata-i in interior de seminte.

Umple fiecare ardei cu umplutura de carne, lasand putin loc pana sus, deoarece orezul isi mareste volumul.

Pune ardeii intr-o oala incapatoare, asezati soldateste, apoi toarna o cana de apa.

Lasa ardeii la fiert, la foc mediu, circa 35 de minute.

Serveste ardeii cu smantana alaturi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fel principal Ardei umpluti

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul