Urmareste-ne:

Inghetata de ciocolata cu scortisoara

Inghetata de ciocolata cu scortisoara este foarte parfumata si este unul dintre deserturile de vara inspirate de bucataria italiana.

inghetata-ciocolata

Timp de preparare

3 ore

Dificultate

medie

Ingrediente

225 ml lapte
3 linguri cacao
1 bat de scortisoara
3 galbenusuri
100 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
450 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara si cele trei linguri de cacao. Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.

Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si las-o pe foc mic, aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana ce aceasta se va ingrosa.

Adauga frisca in compozitie si amesteca. Pune crema obtinuta intr-un vas de plastic, las-o sa se raceasca, apoi da-o la congelator. Dupa aproximativ 1 ora si 30 de minute, scoate inghetata si amesteca in ea cu un blender. Pune-o din nou in congelator. Repeta aceasta operatiune de inca 2 ori.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inghetata Inghetata de ciocolata si scortisoara Ciocolata

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul