Inghetata de caise

Inghetata de caise este o inghetata de sezon, foarte aromata.

inghetata-caise

Timp de preparare

3 ore

Dificultate

medie

Ingrediente

500 g caise
500 g zahar
500 ml apa
1/2 lamaie

Mod de preparare

Alege caisele coapte, scoate-le samburii, curata-le coaja, apoi zdrobeste-le cu o lingura de lemn si lasa-le la scurs intr-un tifon si pastreaza-le sucul.

Pune apa cu zaharul la fiert si amesteca pana la completa dizolvare. Ia vasul de pe foc, adauga sucul lasat de caise si omogenizeaza bine.

Pune sucul de lamaie in acest amestec si da totul la congelator. La fiecare 2 ore mixeaza inghetata, astfel incat sa nu ramana ace. Repeta procedeul de 3 ori, inainte de a servi inghetata.

Serveste inghetata de caise in cupe individuale, decorata cu frisca, ciocolata alba sau felii de caise.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inghetata Inghetata de caise Caise

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul