Urmareste-ne:

Magiun de prune

Magiunul de prune este o umplutura potrivita pentru diverse prajituri, clatite sau tarte, dar se poate consuma si simplu, intins pe felii de paine.

magiun-prune

Foto: delabogdana.wordpress.com

Timp de preparare

240 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

10 kg prune

Mod de preparare

Spala prunele si scurge-le de apa, cu ajutorul unui tifon.

Scoate samburii prunelor si despica-le pe jumatate. Pune prunele intr-un ceaun, impreuna cu doua cani de apa, pentru a porni fierberea.

Lasa magiunul la fiert, la foc mic, timp de 4 ore, pana cand observi ca a scazut cam la 70% din volumul initial.

Toarna magiunul in borcane sterilizate, acopera borcanele si pune-le la pastrat in camara.

Trucuri

Unul dintre principalele riscuri ce intervin in prepararea acestei retete se refera la afumare. Pentru a preveni afumarea, amesteca constant in magiun si pastreaza flacara mica.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Magiun de prune Magiun Prune

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul