Gem de caise

Gemul de caise este desertul pe care il prepari vara pentru a-l savura iarna. Caisele sunt fructele care se gasesc din abundenta pe tarabele din piete in sezonul de vara. Profita de abundenta acestor fructe si conserva-le pentru anotimpurile reci transformandu-le intr-un delicios gem aromat si parfumat.

Timp de preparare

 30 min. + 3-4 ore

Dificultate

 mediu

Ingrediente

 2 kg caise

1.5 kg zahar

1 lamaie

Mod de preparare

Spala caisele si scoate-le samburii. Pune fructele intr-o oala si toarna zaharul peste ele. Acopera oala cu un capac si lasa fructele cam 1-2 ore, pana cand zaharul se mai topeste si caisele isi lasa zeama.

Pune oala pe aragaz, la foc mic, si las-o sa fiarba cam 15-20 minute, apoi baga gemul la cuptor, la foc mic, pana cand preparatul scade si se ingroasa.

Spre sfarsit, adauga sucul de lamaie si putina coaja data pe razatoare. Dupa ce a scazut, scoate oala din cuptor si lasa gemul sa se raceasca bine.

Toarna-l in borcane, pe care le inchizi etans cu capace. Depoziteaza-le in spatii reci si intunecate, pentru sezonul rece. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gem caise Reteta gem caise Retete gem

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul