Dulceata de piersici

| | Modificat: 2012-09-10 15:59:41

Dulceata de piersici este foarte aromata. Se poate servi atat simpla, cat si ca topping pentru diverse deserturi (clatite, pandispan, chec).

dulceata-piersici

Timp de preparare

80 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1,5 kg piersici

1 kg zahar

1 lamaie

Mod de preparare

Spala piersicile, scoate-le samburii si cantareste-le astfel incat sa ai 1,5 kg de fructe fara samburi. Taie piersicile in felii subtiri sau cubulete, apoi aseaza-le intr-o oala incapatoare si acopera-le cu zahar.

Lasa fructele sa isi lase zeama, apoi pune-le la fiert, la foc moale. Dupa ce zaharul s-a topit complet, mareste flacara de la aragaz si fierbe dulceata cu felii subtiri de lamaie.

Lasa dulceata la racit, apoi pune-o in borcane si pasteurizeaza-le la bain-marie. Depoziteaza dulceata intr-o camara aerisita.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Dulceata de piersici Dulceata Piersici

Citeste si despre

Articole de la parteneri