Dulceata de coacaze

Dulceata de coacaze se poate pregati atat din coacaze negre, cat si din coacaze rosii, dupa preferinta.

dulceata-coacaze

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg coacaze

2 kg zahar

1,4 l apa

2 lamai

1 baton de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine coacazele si scoate-le samburii.

Cand siropul s-a legat, adauga si coacazele. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.

Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan.

Depoziteaza borcanele de dulceata intr-o camara aerisita.  

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dulceata Dulceata de coacaze Coacaze

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul